Start.
Ervaring.
Diensten.
Nieuw vs Bestaand.
Aanbod.
Bereikbaarheid.
Regio Info.
FAQ.
Links.
Contact.

Mani

De middelste vinger Van de Peloponnesos heet Máni, dit is geen echte provincie maar een landstreek. Het noordwestelijke deel van Máni, tot de plaats Areopoli, behoort nog tot de provincie Messinía.
Het landschap is vol variatie en contrasten.

Ruige bergen en verlaten vlaktes vol geurige wilde kruiden worden afgewisseld met groene valleien en bergdorpen met de bijzondere architectuur van de Woontorens "Mani-towers".

Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De stranden aan de diepblauwe zee zijn veelal ongerept.

 

Op  Mani zijn een aantal leuke en interessante bestemmingen, zoals Stoupa, Kardamili. Agios Nikolaos, Areopoli en Gythio. Tevens trekken de grotten van Diros: Glyphada (of Vlyhada) Alepotripa en Kataphygi veel bezoekers. Deze behoren tot de meest indrukwekkende in de wereld.

 

Stoupa

Stoupa is een prachtige  plaats, met  bijzondere architectuur en gelegen aan twee mooie baaien met unieke zandstranden, die worden omschreven als adembenemend Cafes, tavernas and more.. Het is zeer populair bij eindeloos terugkerende Nederlandse, Britse en Duitse toeristen.

Stoupa kent vele cafés en taveernes, direct gelegen aan de zee.

Het achterland wordt gevormd door het  2407m hoge Taygetos gebergte.

 

Kardamili

Kardamili is een geliefd dorpje gelegen aan een kristal blauwe zee en tegen een achtergrond met majestueuze cipressen, wilde olijfbomen, groene glooiende heuvels en in de verte ’s winters besneeuwde toppen van de  bergen,

Hier kan men in de avond op een terrasje op het strand genieten van prachtige zonsondergangen van de Messinian Golf  en schilderachtige haven.

 

Agios Nikolaos

Ten zuiden van Stoupa aan de kust ligt het pittoreske vissersdorpje Agios Nikolaos. Er zijn drie aansluitingen vanaf het dorp op de hoofdweg langs de kust tussen Kalamata en Aeriopolidie. Als alternatief is er een ‘tussendoor’  naar Stoupa (minder dan een uur te voet).
Het leven is gecentreerd rond de haven-een geweldige plek om te zitten, te eten en te drinken tijdens het kijken naar de boten die komen en gaan. In de zomer is de weg langs de haven afgesloten voor voertuigen De taverne's breiden de ruimte om tafels en stoelen te zetten, uit tot direct aan de rand van het water. Het strand ligt op ongeveer een kilometer verder naar het zuiden, op ongeveer een 10-15 minuten lopen.

 

Aeropoli

Areopoli is een mooie en belangrijke plaats in dit gebied van de Mani. Areopoli werd vanaf 1836 bestuurscentrum en handelscentrum van het district, de familie Mavromichalis bouwde veel in de stad. Petros Mavromichalis leidde zijn vrijheidstrijders van Areopoli naar Kardamyli en bevrijdde uiteindelijk op 17 maart 1821 Kalamata van de Turken. Op het plein Athanaton, het centrale plein van Aeropoli, staat een groot standbeeld van Petros (Petrobey) Mavromichalis. Elk jaar wordt deze dag nog uitgebreid gevierd op het plein. Als eerbetoon aan de Mavromichalis clan werd de plaats die Tsimova (of Tzimova) heette omgedoopt in Areopolis, genoemd naar Ares, god van de oorlog.

 

Gythio

Een van de favoriete plaatsen op Mani is Gythio. Het is een havenstad met veel goede visrestaurants, een aantal grote ouzo bars en ligt op rijafstand van veel pittoreske stadjes op Mani. Het heeft ook een aantal prachtige oude gebouwen gebouwd in de laatste twee eeuwen. Gythio (of Gythion) is een genot om door te dwalen met de neo-klassieke huizen, winkels en de spectaculaire oude flatgebouwen, en gezellige promenade langs de zee. Gythio is nog steeds typisch Grieks. Geeft niet de indruk van een toeristische badplaats. Dit is een stad met hardwerkende, uiterst vriendelijke mensen, met een belangrijke vissershaven en het is het onderscheidend van Kardamili of Stoupa, die zich volledig in dienst stellen van het toerisme. Gythio is een authentiek semi-stedelijke Griekse havenstad met veel aantrekkingskracht vooral voor de Grieken uit de grote steden.

 

START

REGIO INFO

Messinia

Koroni

Methoni

Pylos - Romanos

Mani: Stoupa, Kardamilli

BEREIKBAARHEID

START

AANBOD

HUIS:
< 150.000
150.000 - 300.000
>300.000
 

KAVEL:
< 100.000
100.000 - 200.000
> 200.000
Koroni-Vasilitsi

Speciale aanbiedingen

 

 

NIEUW vs BESTAAND

TEL:  
NL:  0031651147012


Mail ons

CONTACT

Tweede huis Griekenland op de Peloponnesos
                                          Onbezorgd bouwen en kopen

Deskundige begeleiding / Diverse objecten
PELOPONNESOS: MESSINIA / MANI