Start.
Ervaring.
Diensten.
Nieuw vs Bestaand.
Aanbod.
Bereikbaarheid.
Regio Info.
FAQ.
Links.
Contact.

Peloponnesos tips

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kanaal van Korinthe op de Peloponnesos.

 

 

Ancient Korinthe de tempel op de Peloponnesos

 

Iets ten zuiden van de oude stad rijst de imponerende Akrokorinthe op van 575 meter hoogte. Bovenop deze ‘piek’ stond de akropolis van Korinthe. Dit is het grootste en oudste fort van de Peloponessos. Op de top heb je een prachtig uitzicht en vind je verder de tempel van Aphrodite. De volgende opgraving kom je tegen bij het dorp Nemea, waar helaas niet veel meer van over is gebleven, slechts drie zuilen van de tempel van Zeus. Enkele kilometers ten oosten van Nemea kom je de tempel van Artemis en een kasteel tegen aan de rand van het Stimfalia meer. Het dorp Kastania op 920 meter hoogte is één van de populairste winterbestemmingen van Korinthe, maar ligt nog ver onder het hoogste punt van 2.376 meter. Aan de kust richting Patras vind je nog de Griekse opgravingen van Sikiona met een theater, tempel en Romeinse baden. De kustplaatsjes Diminio, Xylokastro, en Melissa zijn beide prettige plaatsen voor een korte stop.

Achaia – met de hoofdstad en havenstad Patras en tegelijkertijd de grootste stad van de Peloponessos. Patras is opgedeeld in een oud en een nieuw gedeelte en strekt zich uit van de kust tot aan het kasteel. Het oude gedeelte, aan de voet van het kasteel, heeft nog vele aantrekkelijke Neo klassieke huizen, terwijl het nieuwe gedeelte veel herenhuizen zoals het Odeon heeft. De prachtige kerk Agios Andreas is meer dan de moeite waard om te bezichtigen. De stad kenmerkt zich verder door de vele toeristen die vaak op doorreis zijn naar Athene of Italië. Vlakbij het dorp Akrata, net over de grens met Korinthe, staat een Byzantijns klooster Agia Triada uit 1715 met prachtige mozaïeken die de moeite waard zijn om te bezichtigen.

 

Diakofto treintje naar Kalavrita Peloponnesos

 

Vanuit Diakofto kun je met een kabelspoorbaan naar het bergdorp Kalavrita. Deze tocht is een echte aanrader en biedt prachtige uitzichten met enorme rotsen. Onderweg moet je zeker een stop maken bij Zahlorou en gaan kijken bij Mega Spileo. Dit klooster uit de 17e eeuw is gebouwd in een rots en kun je te voet bereiken vanuit Trapeza en Zahlorou. Bij aankomst zul je sprakeloos zijn van het prachtige en indrukwekkende uitzicht dat je te zien krijgt . In het klooster vind je verder een museum, mozaïeken en een bronzen deur met decoraties. Vijf kilometer ten zuiden van Kalavrita ligt het klooster Agia Lavra uit 1689 met een prachtig uitzicht over de Vouraikos vallei. Nog een half uur verder naar het zuiden vind je de prachtige grotten van de meren bij Kastria met 15 meertjes gevormd door natuurlijke dammen met stalagmieten en -tieten. 14 kilometer van Kalavrita kun je skiën in het Helmos Ski center met twee liften op een maximale hoogte van 2.400 meter. In de stad Egio aan de kust kun je de prachtige en enorme plataan vlakbij de kust bekijken. Vanuit het plaatsje Rio, vlak boven Patras, kun je overvaren met de (auto)veerboot naar Antirio in Centraal Griekenland of je rijdt over de imposante Rio-Antirio brug. Vlak aan zee ligt het oude Venetiaanse fort Morea. 

Epidaurus tempel op de Peloponnesos

 

Eleia – met Pirgos als hoofdstad van dit departement. De stad kenmerkt zich door twee neo klassieke gebouwen, de stedelijke markt en het stedelijk Apollo theater. In de avonduren verzamelen vele inwoners zich rond het centrale plein met smalle steegjes, kleine tavernes en grillrooms. 10 kilometer ten oosten van Pirgos ligt het oude Olympia. Vijftien eeuwen na de eerste spelen begonnen in 1896 hier de eerste internationale Olympische Spelen, die sindsdien elke vier jaar worden herhaald. Op het terrein zijn vele oudheden te bezichtigen zoals de Prytaneion (hier werden de winnaars gehuldigd), de Heraion (een Dorische tempel), de tempel van Zeus (uit 472 voor Christus), het stadion, Praxiteles Hermes (fraai beeld) en de Palaitra (een worstelschool). Naast de vele ruïnes kun je ook een bezoek brengen aan het archeologisch en het Olympische Spelen museum. 

Eleia heeft prachtige bergdorpen als Lala, Lambia en Triptama met kersen- en walnootbomen. Tussen Krestena en Andritsena kom je de ruïnes tegen van een oude tempel Althena Skillountia. Verder de berg op na Andritsena kom je bij de volgende tempel van Apollo Epikourios nabij bij het dorp& Bassae. De tempel is verrassend en wordt gezien als de op één na beste en mooiste tempel van Griekenland na Theseion in Athene. In de regio zijn verder nog tempels te vinden bij Figalia , de tempel Figalia, en Lepreo met klassieke tempel Demeter Leprea.

 

Het klooster Mega Spileo op de Peloponnesos

 

Ten noorden van Pirgos vind je nog interessante ruines als Ilis een oud trainingscentrum voor de Olympische Spelen. Als je verder doorrijdt bij Ilis kom je bij één van de grootste natuurlijk dammen van Europa de Pindos dam. Het dorp Kilini bij de kust heeft frequente bootverbindingen met het eiland Zakynthos. Zes kilometer ten zuiden van Kilini ligt het mooiste kasteel van de Peloponessos: Ilemoutsi Clairmont uit 1220. Vlakbij liggen de bekende warmwaterbronnen van Killini. Het water borrelt uit de grond met een temperatuur van 25,5 graden celsius en wordt aanbevolen bij astma, reuma en huidziektes. Verder kun je bij het dorp Kaiafas 15 kilometer ten zuiden van Pirgos de beroemde mineraalwaterbronnen van Kaiafas bezoeken. Het water stroomt uit twee grotten en de bronnen zijn erg mooi om te zien.

Messinia – met de hoofdstad Kalamata. Bij Kalamata ligt het enige vliegveld van de Peloponessos. Lokale specialiteiten zijn vijgen met honing en pastelli; een snoepje met sesamzaad. Kalamata staat bekend om haar prachtige 13e eeuwse kasteel, waar vele culturele evenementen plaatsvinden. Net onder het kasteel vind je de Ypapanti; de kathedraal van Kalamata uit 1839. De stad heeft vele kerken, waaronder Agii Apostoli uit de 13e eeuw. Hier begon de Griekse Revolutie tegen de Turken op 23 maart 1821. In de zomermaanden zijn er regelmatig concerten in het amfitheater van het kasteel. Het avond- en nachtleven van Kalamata speelt zich veelal af langs de kust in de vele bars en tavernes. 

 

Bijzantijnse kerk op de Peloponnesos.

 

Kiparissa aan de Ionische Zee heeft een oud kasteel. Vanaf het kasteel is de zonsondergang werkelijk prachtig. In dit gebied zie je veel Byzantijnse kerken en oudheden. Vlakbij het dorp Hora op 15 kliometer van Gargaliana vind je het Paleis van de wijze Nestor, gebouwd in de 13e eeuw. Één van de mooiste forten van de Peloponessos vind je in Pilos. Het Turks-Venetiaanse fort Neokastro. In de stad Methoni vind je enkele enorme Venetiaanse bronnen. Het kasteel van Methoni kun je bereiken via een grote brug. Aan de zuidkant kun je via een brug het eiland Sapientza bereiken. Vanaf de heuveltop kroont het Venetiaanse fort de stad Koroni op 30 kilometer ten oosten van Methoni. De stad heeft een prachtige omgeving met mooie zandstranden ook op het eiland Venetiko. Historische en archeologische vondsten kun je bezichtigen in een klein museum onder het fort.

In Mavromati 32 kilometer ten noordwesten van Kalamata vind je het belangrijke heiligdom van Zeus Messini met veel bezienswaardigheden waaronder een stadsmuur van negen kilometer lang en drie meter breed, twee mooie torens, een tempel en een amfitheater. De vondsten van Messini kun je zien door aan de bewaker te vragen of hij het kleine museum wil openen. In het hart van berg Ithomi begint een bron, de opening heet Mavro Mati of wel het zwarte oog.

Ten zuiden van Kalamata vind je prachtige grotten met stalactieten en stalagmieten in de Diros Grotten bij Haria. Het dorp Kardamili tussen Diros en Kalamata in heeft een fort en veel mooie Byzantijnse kerken en beltorens.

 

Kerk in het bergdorp Kalavrita op de Peloponnesos.

 

Laconia – heeft Sparta als hoofdstad van dit departement. Het is een rijke stad aan historie. Je vindt hier ruïnes van een oude acropolis, het heiligdom van Artemis Orthia uit de 6e eeuw voor Christus, het graf van Leonidas uit de 5e eeuw voor Christus en het Menelaion. Het museum in het centrum van Sparta heeft indrukwekkende vondsten uit de omgeving. Vlak langs de stad in het dal loopt de rivier Evrotas die mede zorgt voor een prachtig en wild landschap. Vijf kilometer van Sparta vind je de indrukwekkende Byzantijnse stad Mistras. Als je de heuvel oploopt kom je door de grote poort het kasteel in. Het Mistras kasteel dateert uit 1249. In het kasteel vind je veel ruïnes van huizen, kerken en kloosters die het kasteel tot een stad of zelfs een kleine staat hadden gemaakt. Indrukwekkend en een ‘must see’ is de Pantanassa kerk. Andere dingen die je kunt bezichtigen zijn de kathedraal Agios Dimitrios met de tweekoppige arend, de kerk Agi Theodori en de kerk Panagia Odigitria Afentiko, de kerk Agia Sofia en de kloosters Pantanassa en Perivlepto. 

In het dorp Pirgos Dirou net na de Diros Grotten in het zuidwesten van Laconia vind je heel veel torens, waaronder de bekendste van de Sklavounakos familie. In het Mezapos gelegen in een kleine baai vind je haast niets anders dan stenen, ruïnes van torens en een enkele olijfboom. Cape Tenaro is het zuidelijkste puntje van de Peloponessos en heeft een grote vuurtoren. Vathi is een echt traditioneel dorp met veel torens, die tegenwoordig fungeren als verblijfplaatsen voor toeristen. Tegenover de haven van Sparta Githio ligt een eilandje Marathonisi met de prachtige Tzanetakis toren en de ruïnes van een oude Acropolis. In de stad Githio zelf vind je een kleine collectie van vondsten in het stadhuis.

 

Bourtzi bij Nafplion op de Peloponnesos

 

In het zuidoosten van Laconia vind je de indrukkende voormalige Byzantijnse en Venetiaanse staat Monemvasia. Het is gebouwd op een rots en is maar op een manier te bereiken. Het lijkt alsof de tijd hier is gestopt in de Middeleeuwen. Overal om je heen vind je ruïnes van kastelen, oude herenhuizen, kleine straatjes, tronen en kerken. Laat je verder betoveren door een bezoek aan het eiland Elafonissi ten zuidwesten van Monemvasia. Zwemmen, vissen, zonnen en octopus eten behoren hier tot het rustige dagelijkse leven. 

Ten zuiden van Lakonia ligt het eiland Kythira en is het eiland van Eros. Het is de geboorteplaats van de godin Aphrodite Venus en heeft een eigen vliegveld. Het eiland hoort oorspronkelijk bij de Ionische eilanden en is rijk aan oude tempels, Byzantijnse kerken en kloosters, Venetiaanse kastelen, grotten met stalactieten en stalagmieten en vele vogelsoorten. Op het kleine eilandje Anti Kythira vind je het prachtige beeld Ephebos Antikithira.

Arcadia – waar Tripoli de hoofdstad is van dit departement. Het is één van de meest belangrijke agrarische en commerciële steden van de Peloponessos. In de stad kun je de prachtige Byzantijnse kerk Agios Vassilis en enkele neoklassieke herenhuizen bezichtigen. Archeologische opgravingen in de omgeving kun je bezichtigen bij Mantinia 15 kilometer ten noorden van Tripoli, Tegea 15 kilometer ten zuidoosten van Tripoli, Assea 20 kilometer ten zuidwesten van Tripoli en Orhomenos op 30 kilometer ten noordwesten van Tripoli. Bij de stad Megalopoli 35 kilometer ten zuidwesten van Tripoli vind je het heiligdom van Zeus met een amfitheater en een klein museum. Iets ten westen van Megapoli vind je opgravingen van Likossoura van de goden Despina en Demeter. Op een hoogte van 1.200 meter vind je vele ruïnes van het heiligdom Pan, de hippodrome en het stadion. Tussen Karitena en Stemnitsa 30 kilometer ten noordwesten van Megalopoli vind je verschillende kloosters die gebouwd zijn in de rotsen van ravijnen en langs riviertjes zoals Promodos, Philosophos en Amilialon. Het dorp Magouliania heeft prachtige stenen huizen met rode daken. Het landschap is schitterend, zeker vanuit het Byzantijnse fort dat over het dorp uitkijkt. Een kilometer van het dorp Valtesniko ligt de oude kerk de Maagd van Dormition. Met een trap van 100 treden kom je bij een grot met twee kloosters Agionikola en Analipsis met fresco’s uit 1570.

De stad Leonidion aan de kust heeft prachtige oude herenhuizen. Vanuit de haven van Lakos vaart regelmatig een veerdienst naar Spetses.

 

Mycenae op de Peloponnesos.

 

Argolida – is het laatste departement en heeft een grote bezienswaardigheid het Epidaurus amfitheater. De hoofdstad van het departement is Nafplion met hippe en ouderwetse winkels, smalle straatjes, verborgen pleintjes, kerkjes en vroegere Turkse badhuizen. Voor de Grieken zelf is Nafplion op slechts 140 kilometer van Athene een populaire bestemming voor een romantisch weekendje weg. Na 857 treden te hebben beklommen kom je in het prachtige Venetiaanse fort Palamidi, die als een kroon boven de stad uitsteekt. Een ander mooi stukje is Bourtzi, het kleine kasteel op het eiland voor de kust. 
 

In het kustdorp Drepano 10 kilometer ten zuidoosten van Nafplion vind je een oud Venetiaans fort Vivari met een prachtig uitzicht. Porto Heli op 10 kilometer van Kranidi is een belangrijke en drukbezochte kustplaats met veel jetset en luxe villa’s. Bij het dorp Methana op het gelijknamige schiereiland Methana aan de oostkust van Argolida vind je geneeskrachtige bronnen voor dermatologische, reumatische en neurologische problemen. Methana heeft vele tavernes, bars restaurants en disco’s. De stad heeft een goede bootverbinding met de haven van Piraeus.

 

Mycenae poort op de Peloponnesos

 

Vijf kilometer ten westen van Nafplion vind je de ruïnes van het oude fort-paleis Tirins. De mensen geloven dat de muren zijn gebouwd door Cyclopen, wezens met bovennatuurlijke krachten. Onder de acropolis vind je de beroemde tunnels. Het hoogste punt van het paleis met koninklijke troon vind je op de acropolis. Tien kilometer te noorden van Tirins kom je in de historische stad Argos met veel bezienswaardigheden als het oude fort en neo-klassieke huizen. Iets ten noorden vind je de citadel Larissa die een bezoekje waard is met een prachtig uitzicht bij zonsondergang. Negen kilometer van Argos vind je de ruïnes van Heraion Ireon opgedragen aan Hera, één van de meest belangrijke oude heiligdommen.

Mikinies Mycenae is rijk aan goud en met een prachtige acropolis en vind je op 10 kilometer van Ireon. Het oude paleiscomplex heeft twee ingangen en veel koninklijke graftombes. De meeste vondsten liggen in het archeologisch museum in Athene. 

Het hoogtepunt van Argolida is Epidaurus op 25 kilometer ten oosten van Nafplion. Epidaurus is een theater uit de vijfde eeuw voor Christus en één van Griekenlands grootste bezienswaardigheden. Een prachtig amfitheater. In de zomermaanden vinden bijna dagelijks concerten of optredens plaats die je een keer moet hebben meegemaakt. De bijna perfecte akoestiek zorgt ervoor dat je niet hoeft te schreeuwen om je verstaanbaar te maken. Tussen de ruïnes kun je verder nog de tempel van Asklepios bewonderen uit de 4e eeuw voor Christus. 

Peloponnesos bezienswaardigheden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het amfitheater van Epidaurus op de Peloponnesos.

 

De Peloponnesos is wellicht het gebied met de belangrijkste bezienswaardigheden van Griekenland. Hier vind je archeologische en culturele hoogtepunten in combinatie met een schitterende natuur en een geweldige gastronomie. Authentieke en traditionele Griekse hoogtepunten zorgen voor een fantastische en unieke vakantie op dit schiereiland van Griekenland.

Een groot gebied, dat nog niet is ontdekt door het massatoerisme en hier valt nog zoveel te zien en te ontdekken. Wat je niet mag missen tijdens je vakantie of reis de top vijfendertig bezienswaardigheden van de Peloponnesos:

1. Korinthe – (Korinthe) het kanaal van Korinthe.

2. Loutraki – (Korinthe) de geneeskrachtige bronnen.

3. Nemea – (Korinthe) oude opgravingen, tempel en de wijnstreek.

4. Arhea Korinthe – (Korinthe) de oude stad van Korinthe met de Dorische tempel.

5. Patras – (Achaia) de grootste stad van de Peloponessos.

6. Akrata – (Achaia) Agia Triada klooster.

7. Diakofto – (Achaia) ritje met de kabelspoorbaan naar Kalavrita.

8. Zahlorou – (Achaia) het klooster Mega Spileo.

9. Kastria – (Achaia) de grotten van Kastria.

10. Olympia – (Eleia) het oude Olympia.

11. Bassae – (Eleia) de fraaie tempel Apollo Epikaurios.

12. Ilis – (Eleia) trainingscentrum voor de Olympische Spelen.

13. Pindos – (Eleia) de Pindos dam.

14. Killini – (Eleia) de warmwaterbronnen.

15. Kaiafas – (Eleia) de mineraalwaterbronnen.

16. Kalamata – (Messinia) de hoofdstad Kalamata.

17. Hora – (Messinia) Nestor.

18. Pilos – (Messinia) fort Neokastro.

19. Methoni – (Messinia) kasteel van Methoni.

20. Messini – (Messinia) oude opgravingen.

21. Haria – (Messinia) de Diros grotten.

22. Sparta – (Laconia) de oude stad.

23. Mistras – (Laconia) oude heiligdom.

24. Marathonissi – (Laconia) Tzanetakis toren.

25. Monemvasia – (Laconia) het oude heiligdom.

26. Megalopoli – (Arcadia) oude opgravingen en Mikossoura.

27. Karitena – (Arcadia) Philosophos kerk.

28. Valtesniko – (Arcadia) twee oude kloosters.

29. Nafplion – (Argolida) de stad Nafplion en Bourtzi.

30. Methana – (Argolida) geneeskrachtige bronnen.

31. Tirins – (Argolida) het oude fort.

32. Argos – (Argolida) de historische stad.

33. Ireon – (Argolida) de ruines van Ireon.

34. Mycenae – (Argolida) opgravingen en ruines.

35. Epidaurus – (Argolida) het amfitheater en de tempel.

 

Nafplion op de Peloponnesos

 

De Peloponnesos heeft fraaie zandstranden en vaak nog vrij rustig, zeker in het voor- en naseizoen. De westkust en zuidkust van Messinia zijn, na Zakyntohos, de belangrijkste broedplaatsen van de “Loggerhead” schildpad ook wel Caretta Caretta genoemd. Jaarlijks graaft de bedreigde diersoort hier tussen de 600 en 700 nesten op de stranden. In 2012 zijn er zelfs meer dan 850 nesten geteld op het strand. De Caretta Caretta wordt bedreigd door onder andere beach bars die in de nachten harde muziek draaien en felle lampen op het strand plaatsen. De schildpadden komen ’s nachts aan land om hun eieren te leggen op de stranden. De stichting Archelon zet zich in Griekenland in voor deze bedreigde diersoort en met succes.

Op de Peloponnesos vind je veel stranden met een blauwe vlag. De Blue Flag Beaches op het schiereiland zijn: Messinia, Loutraki, Anat. Kalamata, Loutraki/Boutsi, Kalamia, Mikri Mantineia, Kokkini, Bouka, Neratza, Methoni, Pefkias, Makrynamos, Vrahati, Ai. Lagoudis, Kamari Lakonia, Aristonafton, Archangelos, Pefkias, Plytra, Neapoli, Sykia, Vathi, Melissi Ileia, Zacharos, Kalogria, Skafidia, Lakkopetra, Aktio, Loutra, Digeliotika, Kourouta, Aliki Argolida, Niforeika, Plepi, Pounta, Kosta Arkadia, Porto Cheli, Kallisto en Karathona.

 

Peloponnesos souvenirs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wijnen in de kelder van Skouras op de Peloponnesos.

 

De wijnstreek Nemea is niet alleen een schitterend gebied, maar de combinatie van het klimaat, de grond en de bergen zorgt voor de ideale omstandigheden om druiven te verbouwen. Naast druiven voor krenten worden hier druiven verbouwd waar ze misschien wel de beste wijnen van Griekenland mee maken. Niet verwonderlijk dat je in dit gebied veel wijngaarden en ook (lokale) wijnhuizen tegenkomt. De wijnhuizen zijn niet allemaal eenvoudig te vinden en bekijk een gedetailleerde kaart voor een goed overzicht van deze regio.

Skouras is een wijnhuis uit 1986 in Malandreni en maakt zowel witte, rode als rosewijnen. Het fantastische nieuwe wijnhuis heeft in 2004 haar deuren geopend. In de kelder kun je hier de wijnen proeven en krijg je professioneel advies. De Saint Geroge Nemea en de Grande Cuvee Nemea zijn voor 100% van de Agiorgitikodruif gemaakt, maar de Megas Oenos met beschermde afkomst van de Peloponessos vonden wij een van de betere rode wijnen. Dit is een voorbeeld van de wijnen waar Skouras zijn bekendheid aan dankt. De eigenaar George Skouras was namelijk een van de eersten die de inheemse Agiorgitiko druif mengde met de Cabernet Sauvignon druif. Deze laatste wijn komt van een wijngaard op 700 meter hoogte en bestaat uit 80% Aghiorghitiko en 20% Cabernet Sauvignon en heeft een opvoeding van 18 maanden op Frans eiken en nog eens 6 maanden op fles. Skouras is door het gerenomeerde Amerikaanse tijdschrift Wine & Spirits in 2009 uitgeroepen tot winery of thé year. In de Top 100 2012 van Wine Spectator staat op de 90e plaats de Moscofilero Peloponnese 2011.

In tegenstelling tot grote commerciële wijnhuizen als Skouras kom je er veel kleine wijnboeren tegen, waaronder Lantides. Naast de lokale wijnen maakt hij een fantastische Merlot, die ruilt op deels Franse vaten en deels door de wijnmaker zelfgemaakte vaten van Russisch eiken.

Palivou (of Palivos) is een ander prima wijnhuis in Nemea. Hier ook een varieteit van witte, rode en rosewijnen. De Palivou Stone Hills is een mooie wijn die verklapt dat Giorgos Palivos weet waar hij mee bezig is. Ook hier vind je de combinatie tussen een Griekse druif, de Malagousia met op hout gerijpte Chardonnay.

 

Wijnkelder in Nemea op de Peloponnesos.

 

Papaïoannou is misschien wel het beste wijnhuis van de Peloponnesos en maakt al wijn sinds 1876. Alle wijnen die Papaioannou maakt zijn overigens biologisch. Naast de lokale St. George maakt hij wijnen van druiven die je hier minder snel zou verwachten, zoals Pinot Noir en een 100% Petit Verdot. Van de Agiorgitiko heeft hij naast de standaardwijn een variant gemaakt van druiven van oude stokken. Hun paradepaardje is de Microclima, die twee jaar op houten vaten en nog een jaar op fles heeft gelegen. Voor de liefhebbers van wijnen met veel hout heeft hij ook nog de Terroir. Deze 100% Agiorgitiko ligt een jaar op nieuwe houten vaten, waarna hij wordt overgeheveld in wederom nieuwe eikenhouten vaten. Het wijnhuis heeft ook internationaal diverse awards gewonnen voor hun kwaliteitswijnen. De Estate V.Q.P.R.D Papaïoannou Nemea 2007, een droge rode wijn van 100% inheemse Aghiorghitiko, valt al sinds 1996 nationaal en internationaal in de prijzen.

Olijfolie van het schiereiland Peloponessos is vaak van superieure kwaliteit. De Kalamata olijven geven de olie vaak een goudgele kleur en het is niet uitzondelijk dat je extra virgin olijfolie treft met een zuurgraad van 0,2 of 0,3. Uitzonderlijk goed en deze behoren dan ook tot de wereldtop.

Niet alleen een leuke souvenir voor thuis, maar de blikken en flessen zien er fraai uit en zijn ook betaalbaar. Hou je van cultuur, natuur, wijn, lekker eten en rust? Dan is de Peloponessos zeker een aanrader.

 

REGIO INFO

Messinia

Koroni

Methoni

Pylos - Romanos

Mani: Stoupa, Kardamilli

BEREIKBAARHEID

AANBOD

HUIS:
< 150.000
150.000 - 300.000
>300.000
 

KAVEL:
< 100.000
100.000 - 200.000
> 200.000
Koroni-Vasilitsi

Speciale aanbiedingen

 

 

NIEUW vs BESTAAND

TEL:  
NL:  0031651147012


Mail ons

CONTACT

START

START

orinthe – vanuit Athene is Korinthe het eerste departement dat je tegenkomt als je de Peloponnesos binnenkomt. Vlakbij Perahora, een pittoreske baai, kom je de eerste ruïnes tegen; de tempels van Akraia en Limenia. Via de stad Loutraki met geneeskrachtige bronnen kom je over het kanaal van Korinthe. Het kanaal, van 1881-1893 gegraven, is een belangrijke verbinding tussen Patras en Athene Pireaus. Naast het kanaal kun je in Korinthe ook de kerk van Apostel Paulus en de prachtige kustlijn waaraan de stad ligt bezichtigen. Verder beschikt Korinthe over een levendig centrum, zowel in de winter als in de zomer, met vele restaurants, tavernes, bars, bioscopen en nachtclubs. In de maanden september en oktober is er een belangrijk theater festival met deelnames vanuit de hele Balkan. 

Op ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van Korinthe bij Isthmia vind je het 
heiligdom van Poseidon uit de 7e eeuw voor Christus. Ook is er een museum met unieke stukken, zoals de prachtige tekeningen op glas. Verder naar het zuidoosten kom je bij de Romeinse baden van Belle Helene, nabij Louno Elenis, met verder prachtige stranden en warmwaterbronnen. Richting het westen kom je bij de oude stad van Korinthe. De meeste monumenten hier zijn Romeins, slechts een enkele is Grieks. Je kunt lopen langs de lange muur, die doorloopt tot aan Leheo aan de zee. Verder kun je de Dorische tempel van Apollo uit de 6e eeuw voor Christus en tevens het meest belangrijke monument en de aan de noordwest kant gelegen ruïnes van een Theater uit 4e eeuw voor Christus bezichtigen. In het museum aan de zuidwest kant van de agora vind je mozaïek vloeren, oude potten en vazen, terra cotta Sphinxen en nog veel meer. Aan de noordkant ten slotte kun je de overblijfselen zien van de fontein van Glauke. Je hoeft niet naar binnen om mooie foto’s te maken. Langs het hek kun je al mooie plaatjes schieten van de tempel. 

Tweede huis Griekenland op de Peloponnesos
                                          Onbezorgd bouwen en kopen

Deskundige begeleiding / Diverse objecten
PELOPONNESOS: MESSINIA / MANI